Amanfayun, at the historic city of Hangzhou, China

In early in 2010, Amanresort launched its 24th property, Amanfayun. Named for a Tang Dynasty village which once inhabited the site, Amanfayun property in China offer guests a unique rural retreat on the outskirts of the historic city of Hangzhou, just a 20-minute drive from the city centre.


Exterior View


Restaurant Exterior


Aman Spa Entrance Courtyard

Hangzhou is regarded as the most beautiful city in China due to its picturesque West Lake, countless pagodas, historic temples, botanical gardens, vast wetland areas and famous Longjing Tea plantations. Amanfayun lies hidden in a valley to the west of West Lake within a pilgrimage circuit of five significant Buddhist temples. The resort is comprised of 47 stone courtyard dwellings designed in the spirit of a traditional Chinese village and surrounded by tea plantations which yield some of the finest green tea in China. Running the full extent of the property is the 600-metre Fayun Pathway – the village’s main thoroughfare. Most village accommodation, eateries, shops and public houses making up Amanfayun front this pedestrian-only path.


Miscellaneous


Amanfayun Tea House


Suite


Suite

Amanfayun offers 42 rooms, suites and villas, most of which open onto private or semi-private courtyards. The Restaurant is the resort’s main dining facility and also houses The Bar. Upstairs is The Meeting Room with two external terraces. Two more eateries front the Fayun Pathway – The Village Eatery and The Tea House. Central to the resort is Fayun Place which houses the hotel’s guest assistants, a lounging area where refreshments are served, the Cigar Room and the Library. Amanfayun’s Aman Spa consists of five buildings set around tranquil courtyards. These include a Reception building with traditional reflexology treatments offered upstairs, a Bath House with three treatment rooms, a Movement Studio comprising a Pilates Studio, Gym, Tai Chi Room and juice bar, and a Finishing Salon providing hair and beauty treatments. The last two-storey structure houses the three double and two single treatment rooms.